З 20 січня по 20 лютого в Кобриновогребельській школі проходить місячник здорового способу життя.

/Files/images/obshchestvennye-obedinenija-tjumgngu.jpg


24 січня проведена загальношкільна лінійка «Молодь обирає здоровий спосіб життя».

Учні розповіли, що здоров’я – це неоцінений скарб, щастя, якого ми всі прагнемо.

Про здоров'я потрібно піклуватися, треба знати. Що для нього корисне, а що шкідливе, який шлях веде до розквіту сили й краси, а який – у прірву.

Учні -«журналісти» давали запитання «доктору Комаровському», а той відповідав:

1. – Що найцінніше в житті людини?
- Здоров'я.
2. - Що таке здоров'я?
- Це фізичне, духовне, соціальне благополуччя.
3. – Від чого залежить здоров'я?
- Від спадковості – 20%, від медицини – 10%, від екології – 20%, від способу життя – 50%!
4. - Яка праця важливіша: фізична чи розумова?
- Корисна і та, і друга. Важливе поєднання розумової і фізичної праці.
5. - Яке харчування вважається повноцінним?
- Слід обов'язково протягом дня вживати не менше 3-х разів гарячі страви, обовязкове вживання овочів, фруктів.
6. - Скільки часу витрачати на сон?
- Залежить від фізіологічних особливостей організму, але, як правило, не менше 8 годин.
7. - Що згубно впливає на здоров'я?
- Шкідливі звички: тютюнопаління, вживання алкоголю, наркотиків.
8. - Які основні складові здорового способу життя?
- Фізична і розумова праця,здорове харчування, дотримання режиму, гігієни, загартування.
Учні розповіли про продукти, які зміцнюють імунітет: мед, волоський горіх, калина, малина, яблука, білокачанна капуста, морквяний сік, столовий буряк, чорна смородина, бузина.
- Мед підвищує імунітет, активізує травлення, покращує сон.
- В 5 ядрах волоського горіха – добова норма вітаміну С.
- Калина багата на залізо, кальцій, йод, мідь.
- Яблука багаті на калій, магній, кальцій, залізо, мідь, вітаміни А,В,С,Р.
- Капуста знижує рівень холестерину в крові, зміцнює серцевий м'яз. 200 г капусти – добова норма вітаміну С.
- Чорна смородина багата вітаміном С.
- Малина лікує простудні захворювання.
- Морква – вітамінний лідер.
- Столовий буряк – джерело мікроелементів, вітамінів.
- Шовковиця багата на залізо, очищує кров.

3 лютого проведена бесіда з учнями школи на тему: « Йод! Для чого він потрібний?»

- Йод потрібний для росту, гарної пам'яті. А нестача йоду в організмі призводить до ряду недуг: алергії, ослаблення імунітету, стомлюваності, до захворювань щитовидної залози.
- Найбільше йоду в морській капусті, морській рибі, риб'ячому жирі, картоплі, огірках, моркві, капусті, цибулі, часнику, бананах, горіхах, полуниці, гречці, горосі, вівсі, грибах, яйцях, свинині, яловичині.
- Йодована сіль забезпечує організм необхідною кількістю йоду.
- Причини зникнення йоду з організму: хлорована вода, надмірне споживання кухонної солі, неправильне харчування.
- Велика кількість йоду міститься в повітрі, ґрунті 5-7 кілометрової смуги берега моря, в морській воді.
- Учні відгадували загадки, відповідали на запитання вікторини, грали в гру «Так чи ні?» ( наявність йоду в названих продуктах).

Після бесіди було переглянуто фільм про значення йоду в житті людини. Даний фільм можна переглянути по посиланнях нижче.

БАЖАЄМО ВСІМ МІЦНОГО ЗДОРОВ'Я!!!

Фільм частина 1

Фільм частина 2

Кiлькiсть переглядiв: 421

Коментарi